ÄMYROCK 2024 INFO

Ohjeita festivaalikävijälle

Mitä mukaan rockiin?
Saapuminen
Festivaalialue
Turvallisuus
Löytötavarat

Mitä mukaan rockiin?
Tapahtuma on maksuton. Festivaalialueella on kuitenkin kahvila, ruokamyyjiä, anniskelualue ja mm. paikallisia käsityöläisiä myymässä tuotteitaan. Jos haluat ostaa jotain, kannattaa mukaan varata hieman käteistä rahaa.

Festivaalialueella ei ole käteisautomaattia eikä kaikille myyjille välttämättä käy kortti. Lähin käteisautomaatti löytyy noin puolen kilometrin päästä tapahtuma-alueelta, Ojoisten ostarilta.

Huomioithan että rajatun festivaalialueen sisäpuolelle ei saa tuoda alkoholijuomia tai avattuja pulloja. Kuitenkin avaamattomien, muovisten vesi- ja limsapullojen tuominen on luvallista.

Ennen lähtöä kannattaa tarkistaa sääennuste ja varata mukaan vaatetusta sen mukaan.

Perheen pienimmille voi varata matkaan myös kuulosuojaimet. Korvatulpat on hyvä varuste myös kokeneelle festarikävijälle.

Saapuminen
Ämyrock järjestetään Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa osoitteessa Tampereentie 100. Kaupunginpuisto sijaitsee kahden kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta, kaupungin pohjoispuolella. Paikalle löytämistä voi helpottaa myös se tieto, että festivaalialue sijaitsee aivan Hämeenlinnan kesäteatterin vieressä. Sijainnin näet tarkemmin klikkaamalla vieressä olevaa karttaa ja lataamalla avautuvan pdf kartan.

Tapahtuma-aluetta lähinnä olevat viralliset parkkipaikat sijaitsevat Hämeen Linnan läheisyydessä, josta matkaa Kaupunginpuistoon on noin kilometri.

Tapahtuma-alueella ei ole erikseen järjestettyjä virallisia kyydityksiä. Paikallisliikenteen bussit pysähtyvät kuitenkin n puolen kilometrin päähän alueelta. Voit tarkistaa sinulle parhaiten sopivat aikataulut paikallisliikenteen reittioppaasta.

Saapumalla alueelle ajoissa vältät suurimmat ruuhkat ja näet varmemmin suosikkiesiintyjäsi.

Festivaali-alue
Ämyrock järjestetään Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa. Esiintymislavana toimii perinteikäs yli satavuotias Hämeenlinnan laululava. Hämeenlinnan kesäteatteri sijaitsee aivan festivaalialueen vieressä.

Laululavan lisäksi alueelta löytyy kahvila ja infopiste, ensiaputeltta, ilmainen vesipiste, interaktiivinen työpaja-alue, ruoka- ja kojumyyjiä, paikallisia käsityöläisiä, tupakointialue, anniskelu-alue (K-18) ja wc-tilat (baja-majoja, pisuaari, inva- ja lasten-wc sekä vaipanvaihtotila).

Koska Ämyrock on ikärajaton kaikkien tapahtuma, ei festivaalialueelle saa tuoda alkoholijuomia tai avattuja pulloja. Kuitenkin avaamattomien ja muovisten vesi- ja limsapullojen tuominen on luvallista. Näiden pullojen uudelleentäyttäminen vedellä on mahdollista vesipisteestä.

Alueella ei ole käteisautomaatteja eikä kaikille myyjille välttämättä käy pankkikortti. Lähin automaatti löytyy n puolen kilometrin päästä alueelta, Ojoisten ostarilta.

Jos tupakoit, huolehdithan että tupakantumppisi päätyvät tupakointialueen astioihin. Esiintymislavan edustalla tupakoiminen on kielletty.

Festivaalialueella on useita roskiksia ja roskapusseja, joita kaikkien viihtyvyyden takia toivomme teidän myös käyttävän. Nauttiminen Ämyrockista on huomattavasti miellyttävämpää pizzalaatikoiden sijaan puhtaan luonnon ympäröimänä.

Ämyrockin esitysten taltiointi on kielletty (tekijänoikeuslaki § 2 ja 45) joten taltioithan festivaalin elämykset videokameroiden tai nauhureiden sijaan vain oman muistisi syövereihin.

Turvallisuuus
Järjestyksenvalvojat ovat olemassa kaikkien turvallisuutta varten, joten heidän sanaansa on syytä noudattaa. Nähdessäsi onnettomuuden tai muuta turvallisuutta uhkaavaa, ilmoitathan siitä viipymättä järjestyksenvalvojille tai ämyläisille ÄMY ry:n kahvilateltalla.

Paikalta löytyy ensiapu. Apu on lähellä, mutta pidä silti huoli niin itsestäsi ja ystävistäsi sekä pidä järki matkassa koko festivaalipäivän ajan.

Festivaalialueella on ääntä. Suosittelemme, että suojaat kuulosi. Niin hassulta kuin se tuntuukin, kuulet tulpat korvissa useasti enemmän. Mieti myös haluatko altistaa lemmikkieläintäsi festivaalialueen ilonkiljahduksille.

Löytötavarat
Jos kadotat tavaroitasi, on Ämyn kahvilateltalla löytötavarapiste. Arvokkaammat tavarat toimitamme festivaalin jälkeen Hämeenlinnan poliisilaitokselle.

Puuttuiko listasta jotain tietoa? Lähetä kysymyksesi, niin sammutamme tiedonjanosi parhaamme mukaan: info@amyrock.fi